• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Відкриття меморіальної дошки Лабаню Роману Олеговичу.

Відкриття меморіальної дошки Лабаню Роману Олеговичу.

2015-08-29

/Files/images/IMG_20150829_131733.jpg

Вшанували героя.

Жодне слово не може повернути матері сина, але пам'ять про нього зможе хоч на кілька краплин зменшити її біль…

29 серпня 2015 року Роману Лабаню мало б виповнитись 22 роки, та ворожий снаряд обірвав його життя ще 17 лютого, коли він, молодий лейтенант, командир взводу, забезпечував разом із своїми бійцями «дорогу життя» біля міста Дебальцево.

Романа поховали у рідному селі на кладовищі, та пам'ять про нього за ініціативи місцевої влади, громади села, колективу школи було вирішено увіковічнити, назвавши його іменем вулицю, де проживав, а також встановити меморіальну дошку на його честь на фасаді школи.

Саме в день народження Романа подвір’я школи стало багатолюдним. Однокласники, друзі, бойові побратими, школярі, вчителі, рідні прийшли згадати героя, вкотре вшанувати його подвиг.

Урочистий мітинг з нагоди відкриття меморіальної дошки на честь лейтенанта Нацгвардії Романа Лабаня розпочався Гімном України, який підхопили всі присутні. Пісня «Мамо не плач…» у виконанні Анастасії Білик розчулила до сліз.

Меморіальну дошку на будівлі школи відкрили однокласники Романа – Вадим Касприк та Світлана Личак.

Слова підтримки рідним та герою линули з уст тимчасово виконуючого обов’язки голови райдержадміністрації Андрія Шутяка, командира полковника Миропольського Івана Леонідовича , бойового побратима Гайдамащука Антона Романовича , голови села Олександра Білика, священника Володимира.

Найтрепетнішим моментом стало вшанування героя Романа: усі вишикувались у живий ланцюг і віддали шану цьому мужньому захиснику цілісності і суверенітету нашої України.

Після цього усі присутні пройшли до зали для перегляду відеоролика про Романа. Світлини з екрана ще раз дали можливість згадати цього світлого юнака, доброзичливого хлопчака, слухняного сина, мужнього воїна, відповідального командира - Лабаня Романа Олеговича.

Після завершення офіційної церемонії відкриття меморіальної дошки священник Володимир освятив дошку і відслужив молебен на могилі Романа.

Від сьогодні Роман буде кожного дня зустрічати і проводжати школярів до рідної школи, а своїм прикладом виховувати у їхніх душах мужність, силу, патріотизм, вірність військовій присязі.

Слава герою! Вічна й світла пам'ять.

В.В. Олійник – вчитель української мови.

Ad Muncher
Кiлькiсть переглядiв: 173

Коментарi